Kvinnoideal

Till frukosten idag så kom jag och min man att börja diskutera Sloggis (vidriga) tävling.
För er som inte vet vad den gick ut på, så kan jag berätta att i ett försök att locka den yngre generationen så ordnade underklädesmärket Sloggi en tävling som efterlyste världens snyggaste rumpa. Ja, rumpan skulle bära ett par trosor, men hur mkt dom syntes verkar det inte funnits några regler på.
Dom flesta som skickade in var unga tjejer såklart. Flertalet av bilderna var inte vackra.. några tjejer stod i doggystyle på sängen, svankande i ryggen och med ett "farligt" sug i blicken. Trosorna var naturligtvis ett par minimala string som knappast syntes. Andra stod lutande mot väggar med putande rumpor, indragna magar och inoljade.
Dom få männen som fanns med i tävling däremot kännde tydligen inte för att dela med sig av sig själva lika mkt. Där var majoriteten av bilderna ganska så normala bilder av killar i boxer.
Usch, det är svårt att förklara, men man blev verkligen paff och äcklad när man såg bilderna.
Nu har dom som tur är fått lägga ner tävlingen, och dom säger på sin hemsida att det är för att tävlingen tyvärr blivit missförstådd av många. Jaha liksom.. hur hade dom tänkt att man skulle uppfatta det då? Besökarrekordet slog dom nog med råge iaf, smart drag där Sloggi.

Kvinnor är till för att vara vackra, sexiga och locka dom manliga kunderna.


Jag och min man hade lite olika åsikter om detta, joda, han tyckte just det här fallet var överdrivet även han, men han ansåg att dom flesta tjejer tycker om att reklamera sig själva.
Men varför gör dom det? för att dom vill få komplimanger? För att dom vill känna sig lite bättre, och lite speciellare än alla andra, vill utmärka sig från mängden genom att försöka att vara den tjejen som får mest blickar och kompimanger ute på krogen?
Men då är frågan varför känner så många tjejer behovet av att få den här bekräftelsen?
Är det så ju fler män som vill ha dig, ju speciellare är du? Ju fler komplimanger du får, ju mer bevis har du för att dom tycker att du duger, och det är först när du duger i
männens ögon som du faktiskt duger?
När männen tycker att du är värd nått, först då får du ditt värde?

Jag tycker att det är ingenting annat än sorligt!
Jag påstår inte att jag själv har lyckats med att stå emot det här, att gå så långt som att gå med i likande tävling skulle jag visserligen inte göra, men att jag ibland känner behovet av bekräftelse av mitt utseende kan jag verkligen inte förneka. Dock så gör det ju inte att jag tycker att det är mera rätt för det.
Och vems fel är det? Själv så anser jag att det nödvändigtvis inte måste skylla på alla mnnen eller alla kvinnor, vi är nog många som blivit hjärntvättade.
Media får skulden av mig igen. Som med många andra av orättvisorna, så skyller jag på media. Men också alla människorna bakom det här.
Kan det ha varit så att som ett sätt att vara lite taktisk och dra in på pengar (tyg) så designar äckelgubbarna i Milano och Paris minimala kläder, som alltså passar på minimala modeller, och det kan vara en av anledningarna till att "smaltrenden" har spridits?
Size zero, som många av modellerna (förebilderna) har, innebär att man har klädesmått 2 cm större än en normal 8 åring. När Aftonbladet lät en normalsmal 7-åring prova kläderna från catwalken så klämde dom lite över höften.



Vet ni vad som irriterar mig?




Typer som inte har hjärna nog att tänka själva och är för lata för att ta reda på riktig fakta bara för att det kräver mer än att öppna tex aftonbladet.

Fatta att om man ska kunna komma någonstans här i världen, så måste man lära sig förstå andra, även om dom kanske inte är precis som du själva, och ha förståelse för det!
Ett steg till är det är när man lär sig att skilja på traditioner, kultur, religon och en del människors galenskap!

Jag förnekar inte att kvinnoförtryck pågår i vissa muslimska hem, men det är inte pga att dom är muslimer, snarare att dom inte är TILLRÄCKLIGA muslimer utan sätter då tex traditioner och kultur och heder FÖRE islam!

Hur dum är man om man kan dömma ut 1,6 MILJARDER muslimer i världen som hemska människor, att alla muslimska män är kvinnoförtryckare och alla muslimska kvinnor är stackars förtryckta tjejer som inte vet sitt eget bästa och påstå sig veta att islam är en kvinnofiendlig religon med argumentet " jag har varit i ett muslimskt land"?!

Snacka om att sitta på höga hästar! Har det inte slagit er att dessa kvinnor kanske tycker att det är ER det är synd om? Ni kvinnor som hela tiden måste tävla med varandra om männens uppmärksamhet? Som utan det perfekta yttret knappt är värda någonting? Som kan göra dom mest goda handlingar, säga dom smartaste kommentarena, vara den bästa vännen och ha massor av kunskap om än det ena än det andra, men ingenting av det räknas så länge du inte har det vackraste ansiktet osv.

och såklart, så är antalet boys du gett din värdefulla kropp till "betyget" på ditt yttre. Hallå?! det är killar vi snackar om tjejer! även den fulaste bruden kan få massa killar för en natt! Det är svårare att få en kille att stanna länge.
Ska man verkligen låta männen bestämma mitt och ditt värde?

Ang. det där med dom som dömmer ut alla världens muslimer för att dom har en negativ händelse i bagaget, tex varit utomlands eller stött på nån dålig muslim,

Jaha? och jag har levt i sverige i 18 år, där statistiken är så här smickrande:

Orkar inte skriva ner hela statistiken men sammanfattnngsvis så kan vi säga att det år 2003 skedde 5 mordförsök på kvinnor i veckan, det dödades 1,3 kvinnor i veckan, det misshandlades 62 kvinnor per dag, det skedde 5 fall av grov kvinnofridskränkning per dag och 6 våldtäkter per dag. Dom flesta av dessa händelser sker innanför hemmets väggar och man räknar med att mörkertalet är stort. Brottsoffermyndigheten räknar med att bara en fjärdedel av alla misshandelsbrott anmäls till polisen (Kvinnojourerna räknar med ungefär samma)

Utgår vi från detta kan vi räkna med att det i Sverige i dag misshandlas mellan 5 och 10 kvinnor i timmen och våldtas en kvinna i timmen!

men jag går inte och försöker sprida att alla svenska män är grotteska kvinnomisshandlande monster för det! För jag har vett nog att fatta att det inte stämmer och att resultatet av att gå och sprida hat och fördommar mot andra sannerligen inte kommer att resultera i något positivt.

PLUS! om Islam nu vore så kvinnofiendligt,

VARFÖR KONVERTERAR DÅ MELLAN 5-10 SVENSKAR TILL ISLAM VARJE VECKA I BARA EN AV STHLMS MOSKEERNA? om det nu vore en sån hemsk och kvinnorförtryckande religon, varför skulle då den "fria" (kan diskuteras) svenska kvinnan välja att konvertera? för JA, hon väljer det, i koranen står det:

"inget tvång inom religonen får förekomma"

TROTS ALLA LÖGNER OCH VILSELEDNING SOM VI DAGLIGEN FÅR GENOM MEDIA, VARFÖR ÄR ISLAM DEN SNABBAST VÄXANDE RELIGONEN I VÄRLDEN? helt enkelt för att börjar man ta reda på fakta och har så pass öppet sinne att man klarar av att erkänna sig haft fel och förstå att muslimer är lika induviduella människor som vilka svennar som helst, så kan man inte undgå att se att islam FAKTISKT förespråkar jämställdhet och rättvisa.

image3


En gammal uppsats om feminism

Eftersom jag har ganska så fullt upp just nu så nöjer jag mig med att publicera lite gamla texter jag skrivit.
Här är en som jag skrev förra året som en skoluppgift, den tar upp några av mina åsikter inom feministiskt område lite ytligt och är skrivet ganska så "allmänt", inga fördjupningar alltså ;)


FEMINISM


Ordet feminism kommer ifrån latinska fe'mina som betyder kvinna.

Idag kan man se på feminismen ur både social, ekonomisk och politisk synvinkel.

Alla inser nog att kvinnor och män har olika roller i samhället och att kvinnans roll har fått lägre status.

Jag ska bara ta upp några aspekter i feminismen som jag tycker är viktiga.


I komedin Lysistrate som är från 400-talet f.Kr protesterar kvinnorna mot att männen krigar.

Männen tycker att kvinnorna inte förstår dom och ville inte lyssna på vad dom hade att säga.

Då kärleksstrejkade kvinnorna och först då brydde sig männen om kvinnornas åsikter.

Alltså lyssnade man inte på kvinnorna på den tiden och än idag är det likadant.

Det är inte lätt att vara kvinna och få sina åsikter respekterade av männen.

Det har funnits väldigt få kvinnliga politiska ledare, männen har oftast lagt beslag på makten själva.

Även idag så består de svenska ledarna mest av män, men det är påväg mot en förbättring;

Sverige har nyligen fått en kvinnlig ledare för socialdemokraterna, och när nuvarande kungen går bort

så kommer Viktoria att ta över tronen. Bland vanligt folk är man också medveten om att män och kvinnor

har olika makt och olika status, kvinnor får lägre lön än män för samma arbete.


Ang. hemmafruar.

Att vara hemmafru är väl det naturligaste yrket för kvinnor, att föda barn, amma och ta hand om familjen.

Många människor (läs feminister) har gjort våra biologiska och genetiska förutsättningar till något negativt.

Vem har bestämt att dom saker som vi klarar av bättre än männen ska vara dåliga? tex. att kvinnor kan föda

och amma barn borde uppskattas mer. Men istället för att upphöja och uppskatta kvinnornas särskilda förmåga

så trycker man ner den. Man vill istället att alla kvinnor, även dom som föredrar att jobba som hemmafru,

ska lämna sina barn och gå ut och arbeta. Det tycker jag är att trycka ner kvinnor och ta ifrån dom dom

fördelar dom är födda med.

Både politiker och en del feminister har ändrat synen på hemmafrujobbet och gett det hårda jobbet en ovärdig status.

De fanatiska feministerna jobbar nästan enbart för politisk jämställdhet. Tidigare så kunde feminister även kämpa

för att höja hemmafruarnas status, men det har mer o mer runnit ut i sanden och är idag ovanligt.

Kvinnans fantastika förmåga att bli gravid och föda barn och ta hand om dem borde självklart värderas högt,

den förmågan är grundläggande för hela mänskligheten och är inget vi ska behöva skämmas över.

Idag verkar det som många feminister har fastnat och tycker att kvinnor ska behöva bli så manliga som möjligt,

kvinnor ska ha manliga arbeten, manliga frisyrer, manliga kläder och ett manligt levnadsätt för att duga som kvinnor.

När jag var inne på ett hästforum diskuterde man tom om att det är synd om tjejer som har "tjejiga" namn, att man istället

skulle sudda ut gränsen och ge tjejer mer manliga namn.

Apropå hästar så har tjejernas hästintresse gjort att ridning ses som en "fjollsport". Vissa försöker t o m få det till

ridning inte är en sport överhuvudtaget. En gång i tiden va ridning mest till för män, och då såg man hästtävlingar

som en självklar sport! Ingen skulle kalla en riddare till häst fjollig, och kavallerit var en av militärernas finaste avdelningar.

Idag är ridning en av sveriges största sporter, den näst största efter fotbollen!

trots det så får ridsport minimal plats i tv och andra media jämfört med manliga sporter som tex fotboll och ishockey

(som ligger på 3dj plats EFTER ridning).

Hästtjejerna får oftast slita och jobba ihop pengar till ridhus, matrial och andra utgifter medan killsportarna blir både sponsrade

och får mer pengar och bidrag från stat och kommun.

Jag tycker att det är synd att de här sk "feministerna" försöker göra så att kvinnor ska bli män för att bli accepterade.

Som kvinnliga män kommer vi alltid bara att vara den sämre kopian, men som stolta kvinnliga kvinnor som är

medvetna om och accepterar kvinnor och mäns olikaheter så uppnår vi jämställdhet.

Tänker man efter så har kvinnor redan mer frihet vad gäller tex kläder än männen, det är mer accepterat för en kvinna att bära

blått än för en man att bära rosa, en kvinna kan bära både byxor, klänning och kjol, medans en man bara kan bära byxor.

Det är inte vi som ska behöva ändra oss för att bli accepterade, det är systemet och vissa människor som behöver inse att

vi kvinnor duger som de vi är!!


Välkommen till min nya blogg!

Hej!

Tänkte berätta lite om den här bloggen :)

I den här bloggen kommer jag att posta inlägg som mestadels kommer att handla om religion, främst Islam och olika aspekter av tolkningen av Koranen.
Jag kommer även att skriva om jämställdhet, och levnadsvillkoren för kvinnan både i Sverige och i världen. Könsroller kommer jag skriva om också, och där kan jag säga att jag är inte strängt emot det så som de flesta av Sveriges feminister idag.

Jag skriver utifrån min lilla kunskap och erfarenheter, och jag utger mig inte för att vara "expert" på något sätt, jag skriver snarare ganska så enkelt!
Men kanske kan någon få sig en tankeställare eller lite mera kunskap innom något av de ämnesområden som jag skriver.

Själv är jag är inte ateist, utan jag tror på Gud, men jag tillhör däremot inte någon religion. Intresserad är jag av mkt och mitt ordspråk är "all kunskap är bra kunskap", är dock väldigt kritisk av mig, och granskar kritiskt allt som kommer i min väg, varesig det är något jag lärt mig på senaste hästträningen eller svar på någon religösfråga ;) Men jag vill inte bli missförstådd, anledningen till att jag ifrågasätter är inte för att jag tror att jag vet bättre, det är för att lära mig mer.


Trevlig lässtund :)




 image13

RSS 2.0