Svar på Marias kommentar om terrorism!

Maria kommenterade såhär på mitt inlägg "terrorism = muslimer? I dont think so!":


Man kan ju inte förbise att i de flesta fall så är det människor med islam som religion som gör dessa terrordåd.

och hur är det med alla självmordsbombare då? Finns inte så många sånna i Sverige...




Först så skulle det bara bli ett vanligt kommentar svar, men det blev så pass mkt att det fick publiceras som ett eget inlägg istället ;)


Mitt svar:

Det stämmer inte riktigt det du säger.. Man kan definera terrorism på två olika sätt. Det vanligaste är ett brott, eller hot om brott , för att uppnå politiskt syfte.

Skolmassakern i Finland är ett perfekt exempel på västerlänsk terrorism! Tydligen så finns det även undersökningar (jag har inte läst ursprungskällan själv än) som visar på ett stort hot från västerlänska medelklassungar som finner en gemenskap och beundran i nationalsocialismiska grupper och mer och mer stänger in sig i sig själva med sina fascistiska tankar och extremistiska ideologi. Oftast så vill dom bekämpa demokratin i "sitt" samhälle. Den här finska killen är alltså ett prakexempel, han offrade sitt liv, och dödade många andra, för ett politiskt syfte.

Så hans handling, och många andra liknande dåd utfört av västerlänningar (kolla på USA t ex, massaker på skolor, gator, och som för någon dag sedan, på ett köpcentrum, är nått som förekommer minst lika ofta som attacer gjorda av muslimer i politiskt syfte.)
är handligar som uppfyller kraven för att klassas som terrorism, men av någon anledning så väljer ändå inte media att använda det uttrycket på dom :S

Så då gäller det nog att man tänker efter ordentligt själv, för att ta reda på hur det igentligen ligger till.

Som argument för att man i väst inte använder sig av självmordsattaker så säger du att det i Sverige inte förekommer självmordsbombare , men tänker du då också på att det finns drygt 200.000 muslimer i Sverige då också? Och inkluderar dom också i din beräkning av hur många som INTE använder sig av självmords metoder i Sverige.
Om man tänker ännu större så kan försöka räkna ut hur många procent av de 1,6 MILJARDER muslimer i världen som är terrorister. Inte speciellt många va..?


Kommentarer
Postat av: Maria

Hejsan, maste bara saga att du har valdigt intressanta inlagg; hoppas att det gar bra med ditt stora islamprojekt! Sjalv ar jag konvertit sedan 3 och ett halvt ar och har inte angrat en dag! Lycka till.

2007-12-12 @ 23:15:58
URL: http://maryam.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0